Het monteren van steunpoten

Een hoekbank heeft naast mooie designpoten aan de buitenkant ook vaak steunpoten. De steunpoten worden bevestigd onder de bank zodat de bank extra stevig staat en extra steun heeft naast de poten aan de buitenkant. Er zijn veel opstellingen nodig en hoe groter de hoekbank is, hoe meer steun er nodig is. In deze blog leggen wij je graag uit hoe je steunpoten bevestigd en waar ze vaak horen te zitten. Zo weet je hoe jij deze kan bevestigen als je jouw nieuwe JaxxChoice bank binnen hebt. Uiteraard staan er nog meer tips op onze montagepagina!

Extra steunpoot

Een steunpoot is vaak onzichtbaar als je de bank in huis hebt. Deze is aan de binnenkant van het frame van de bank bevestigd en zorgt dus voor extra steun. Vaak krijg je één extra poot meegeleverd zodat je twee steunpoten thuis krijgt. Echter is er vaak maar één steunpoot nodig om de stevigheid te garanderen. Een steunpoot is een poot die je gemakkelijk in de bank kan draaien. Het onderdoek onder de bank zorgt soms voor wat problemen.

Plek van bevestiging

Doordat deze over het gaatje is getrokken waar de steunpoot in gestoken moet worden is het lastig om te zien waar de steunpoot precies bevestigd moet worden. Er moet dus een gaatje geprikt worden in het onderdoek. Naast de steunpoot krijg je ook een ring geleverd die je voor bescherming van de bank kan gebruiken. Deze bevestig je op de steunpoot voordat je de steunpoot aan gaat draaien. Een aantal van onze banken hebben een duidelijk gemarkeerde plek waar de steunpoot bevestigd moet worden. Is dit niet zo? Voel dan aan de ombouw van de bank aan de binnenkant van de leuning waar een vierkant houten plaatje bevestigd is. Dat is de plek waar de steunpoot in moet worden gedraaid. Prik wanneer je het gat gevonden hebt rustig door de stof met de draaipoot en draai deze poot aan. Als je niet meer verder kan draaien zit de poot goed vast.

Vilt

Wil jij extra zekerheid zodat de pootjes geen beschadigingen kunnen maken op de vloer? Plaats dan vilt aan de onderkant van de pootjes.