Hoe onderhoud je een bank van grof geweven stof?

Heb jij gekozen voor een bank met een grof geweven stof? Dan is het van belang dat je weet hoe je deze moet onderhouden om ervoor te zorgen dat jouw bank van grof geweven stof zo lang mogelijk mooi blijft. Wij geven jou in deze blog tips over het onderhouden van een bank met een grof geweven stof. 

Een grof geweven stof heeft zijn naam te danken aan het gebruik van dikkere draden. De kleur van de stof kan zowel effen of gemêleerd zijn. Hoe dikker de draden, hoe beter de structuur van de stof te zien is tijdens het weven. Dit komt omdat er meer ruimte tussen de draden ontstaat aangezien de draden dikker zijn. Ondanks dat er een ruimte tussen zit, is grof geweven stof even sterk als fijn geweven stof.

Een grof geweven stof slijt niet snel en dat is een groot voordeel van deze stof. Er is ook minder kans op een zitspiegel waardoor de bank er lang als nieuw uit blijft zien. Over het algemeen is een bank van grof geweven stof makkelijk in onderhoud. Als je van tevoren de bank impregneert zorg je dat hij bestand is tegen vlekken. Het is mogelijk dat de stof gaat pillen maar hier hoef jij je geen zorgen over te maken. Als de stof te strak gespannen zou zijn, zou de stof scheuren en dat is uiteraard niet de bedoeling. Klop de kussens regelmatig op om plooivorming te verminderen.

Doordat de ruimtes tussen de stof groter is, is de kans dat er halen en lusjes in de stof komen groter. Zeker wanneer je huisdieren hebt kan dit voor problemen zorgen aangezien de nageltjes in de stof kunnen blijven haken. Zorg er daarom voor dat huisdieren zo min mogelijk op de bank zitten of leg er een deken overheen waar de hond of kat wel mag liggen. Toch een lusje in de stof? Dan kan je deze rustig terug proberen te steken met een naald.

Eet jij graag op de bank? Let op want de kruimels kunnen verdwijnen in de ruimte tussen de geweven draden. Met een breed mondstuk voor op de stofzuiger kun je deze voorzichtig verwijderen. Wrijf daarbij niet wild over de stof heen maar zet de stofzuigerkop rustig op de plek waar de kruimels liggen.

Onze tips:
– Zit er een lusje in de stof? Probeer deze dan voorzichtig terug te steken met een naald
– Heb je kruimels op de bank? Zuig deze dan voorzichtig op met de grootste mond van de stofzuiger

Heb je liever professionele hulp? Dan kan je ook bij aankoop van jouw bank een All In House service afnemen. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

JaxxChoice stof Chrono Cinnamon
JaxxChoice stof VI 6133

Een grof geweven stof slijt niet snel

JaxxChoice bank Kate 3,5-zitsbank Chrono Cinnamon sfeer

Bank Kate in Chrono Cinnamon

Kate houdt van een uitdaging. Met haar moderne look met smalle armleuningen is het een bank die in ieder interieur geweldig zal staan. Kate heeft een comfortabele lounge zit die het zeer makkelijk maakt om heerlijk te kunnen zitten.