Hoe onderhoud je een velvet bank?

Heb jij gekozen voor een bank met velvet stof? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je deze moet onderhouden om ervoor te zorgen dat jouw bank zo lang mogelijk mooi blijft. Wij geven jou in deze blog tips over het onderhouden van een velvet bank!

Velvet is bijna niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Nadat het weer terug te zien was op de catwalk werd de velvet stof ook snel gebruikt in de interieurwereld. Deze stof heeft een chique en elegante uitstraling en zorgt voor een luxe sfeer in huis. Dit komt door het dynamische kleurenpatroon wat ontstaat door de rechtopstaande vezels waar velvet uit bestaat.

Om jouw velvet bank zo mooi mogelijk te houden zijn er een aantal onderhoudsmiddelen. Met een fluweelborstel kun je jouw velvet bank weer prachtig glanzen borstelen.

Kruimels op de bank? Deze kun je gewoon opzuigen met een stofzuiger. Let wel op dat je met het kleine kopje van de stofzuiger de bank zuigt zodat de haartjes van de velvet stof niet beschadigen.

Heb je een vlek? Probeer deze dan zo snel mogelijk met een vochtabsorberende doek droog te deppen. Gebruik vervolgens water om de vlek te verwijderen en als laatst een nieuwe, droge en absorberende doek om de vlek te laten verdwijnen. Ga voorzichtig met de stof om en voorkom zo dat de stof kapot gaat.

Heb je liever professionele hulp? Dan kan je ook bij de aankoop van jouw velvet bank een All In House service afsluiten waardoor je 5 jaar garantie hebt op jouw bank. Wil je meer weten over deze service? Lees meer over de All In House service.

Ga jij voor een velvet bank?

Stoere Sepp in stof Adore

Voor een trendy bank met uitstraling moet je bij Sepp zijn. Deze jongen is een echte eyecatcher met zijn combinatie van leder en stof. Zo is de ombouw van bank Sepp in leder Bull en is het zitvlak in de stof Adore.  Dit maakt deze Sepp extra bijzonder. Op deze groene velourse bank kan jij uren door brengen aangezien hij een heerlijke lounge zit heeft. Zijn kussens van HR kwaliteitsschuim zorgen namelijk voor een optimaal zitcomfort. Daarnaast zijn alle kussens voorzien van handig klittenband, waardoor het schuiven van de kussens wordt voorkomen.