Een hoekbank, of toch twee losse banken?

Het kiezen van een opstelling in de woonkamer kan lastig zijn. Ga je voor één bank door een hoekbank te kiezen? Of ga je toch liever voor twee losse elementen zowel twee banken of een bank én een fauteuil? In deze blog bespreken wij diverse opties, zodat wij jou hopelijk een beetje kunnen helpen in de zoektocht.

Waar een tijd geleden de hoekbank helemaal hot en happening was, zien we nu steeds vaker weer de combinaties voorbij komen. Er zijn voor beide keuzes genoeg voordelen te noemen. Zou jij liever voor een bank met fauteuil gaan, een combinatie van twee banken of toch een hoekbank?

De hoekbank

Met een hoekbank benut jij altijd optimaal de ruimte doordat je de hoek meeneemt. Daarbij is een hoekbank ook een gemakkelijke bank aangezien het uit één stof bestaat. Uiteraard zijn er veel verschillende opstellingen mogelijk bij een hoekbank. Vaak wordt een hoekbank met eiland gekozen waarbij de hoek een verlengd stuk heeft waar je heerlijk op kunt liggen. Uiteraard is het ook mogelijk om twee ‘losse’ banken te koppelen door er een hoek aan vast te maken. En dan heb je een heerlijk grote hoekbank! Wil je nog meer plek? Dan is de grootst mogelijke opstelling toch wel een U-vorm. De naam zegt het al; een heerlijk grote bank met twee hoeken. Plek voor iedereen!

Een combinatie van twee banken

Past een hoekbank niet gemakkelijk in de ruimte? Wees niet getreurd, het is natuurlijk ook mogelijk om twee banken te kiezen! Twee banken zorgen voor meer mogelijkheden dan een hoekbank waardoor je makkelijker kunt schuiven als je een verandering in je interieur wil aanbrengen. Zo kun je in plaats van een hoek te creëren ook de banken tegenover elkaar zetten. Mocht je het interieur graag strak willen houden, dan kun je er voor kiezen om twee dezelfde banken in dezelfde stof aan te schaffen. Ben je toe aan iets speels of opvallends? Dan kun je er voor kiezen om dezelfde kleur te kiezen maar een combinatie te maken van meerdere materialen. Of je kunt natuurlijk twee verschillende kleuren kiezen.2. Ben jij gevallen voor een lederen bank? Dan is het voor optimaal behoud van je bank belangrijk dat je rekening houdt met zonlicht en de warmte van je verwarming. Hierdoor kan jouw bank namelijk verkleuren. Zet jouw bank dus niet bij een raam of verwarming.

Een bank gecombineerd met een fauteuil

Wil jij snel en gemakkelijk jouw interieur veranderen? Dan is een bank met een fauteuil een hele goede oplossing. Een fauteuil is handig voor de wat kleinere ruimtes. Uiteraard kun je nog kiezen uit een fauteuil of een loveseat, afhankelijk van de ruimte die je hebt. Het is helemaal van nu om een fauteuil te kiezen die een echte eyecatcher in de ruimte is.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere lederen fauteuil of een gele velvet fauteuil? Uiteraard kun je ook twee fauteuils met een bank combineren! Voor welke optie zou jij gaan?

Kies jouw favoriete model

Uiteraard zijn onze modellen in meerdere opstellingen en uitvoeringen verkrijgbaar. Vind jij hoekbank Aimy qua uiterlijk heel mooi maar past er geen hoekbank in jouw woonkamer? Bekijk dan eens het elementenplan, die te vinden is op de productpagina, om te kijken of deze hoekbank ook beschikbaar is in een 2-zitsbank, 3-zitsbank of fauteuil! Ook in materiaal is er veel mogelijk. Ben je benieuwd welke uitvoeringen er allemaal mogelijk zijn? Kom dan langs in de showroom van Jansen Totaal Wonen en laat je inspireren.

Bank op maat elementenplan