Hoe onderhoud je een bank van microleder?

Heb jij gekozen voor een bank met microleder? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je deze moet onderhouden om ervoor te zorgen dat jouw bank zo lang mogelijk mooi blijft. Wij geven jou in deze blog tips over het onderhouden van een bank met microleder.

Om uit te leggen hoe je het best microleder kunt onderhouden, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar het uit bestaat. Microleder is namelijk een samengestelde bekleding van een microvezel bovenlaag met een doek van ledervezels als onderlaag. Dit wil zeggen dat er op een onderlaag van lederdoek een microvezel bovenlaag wordt gelamineerd. hierdoor verkrijgt microleder de originele dikte zoals dat ook is bij natuurlijk leer.

Microleder is een fijn, soepel materiaal met een hoog aaibaarheidsgehalte. De twee beste eigenschappen van microvezel en leder worden hierdoor samengevoegd en vormen zo een sterk geheel!

Microleder is over het algemeen makkelijk in onderhoud. het is niet nodig om microleder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het meestal is behandeld met een vuilafstotend middel. Mocht je toch knoeien, dan dien je dit zo snel mogelijk op te deppen en schoon te maken met een vochtige doek.

Wij raden aan om het leder iedere jaar 3 tot 4 keer in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels.

Het schoonmaken van microleder blijft beperkt tot het voorzichtig te wrijven met een zachte, licht vochtige doek. Verder bevelen wij aan om microleder niet direct in het zonlicht te plaatsten omdat deze stof ook gevoelig is voor verkleuring.

Onze tips:
– Hergebruik geen doekje waar ander schoonmaakmiddel aan heeft gezeten. Dit kan de bovenlaag van het microleder aantasten
– Altijd in een wrijvende beweging schoonmaken, niet gaan schrobben want dan maakt de stof kapot

Heb je liever professionele hulp? Dan kan je ook bij aankoop van jouw bank een All In House service afnemen. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Het is voor veel van onze modellen mogelijk om microleder als materiaal te kiezen. In de showroom zijn hier uitgebreide mogelijkheden voor. Kom jij een keertje kijken welke opties er allemaal zijn?

Microleder is makkelijk in onderhoud

JaxxChoice Mikk hoekbank groen sfeer

Bank Mikk in microleder

Mikk is een stoere jongen die een statement zet in ieder interieur. Met zijn stevige microstof en brede leuningen laat hij zien dat hij sterk in zijn schoenen staat en dat hij wel tegen een stootje kan. Doordat Mikk een bank met longchair is kan je het zo comfortabel maken als je zelf wilt. Met zijn fijne zitcomfort door het HR kwaliteitsschuim is het moeilijk om nog van deze bank af te gaan!