Hoe onderhoud je een bank van natuurlijke vezels?

Heb jij gekozen voor een bank van natuurlijke vezels? Dan is het van belang dat je weet hoe je deze moet onderhouden om ervoor te zorgen dat jouw bank van natuurlijke vezels zo lang mogelijk mooi blijft. Wij geven jou in deze blog tips over het onderhouden van een bank met natuurlijke vezels als materiaal. 

De naam zegt het eigenlijk al; natuurlijke vezels worden gemaakt van natuurlijke materialen afkomstig van planten en dieren. Katoen, linnen, wol en zijde zijn voorbeelden van natuurlijke vezels. Ook een combinatie van natuurlijke stoffen is mogelijk zoals de combinatie van katoen en linnen. Deze combinatie is ook te vinden bij onze Kate bank én loveseat!

Naast dat het een natuurlijk materiaal is, is het ook comfortabeler dan synthetische stoffen. Het voelt namelijk zacht en warm aan. Zo kunnen natuurlijke vezels beter warmte reguleren dan synthetische vezels. Dit komt doordat de stof goed kan ademen en erg luchtig is.

Ondanks dat natuurlijke vezels ervoor zorgen dat een bank er zeer uitnodigend uit ziet is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Natuurlijke vezels zoals katoen en linnen zijn namelijk erg gevoelig voor licht waardoor ze sneller verkleuren dan een synthetische vezel. Zet daarom nooit een bank van natuurlijke vezels in direct zonlicht.

Ook is het belangrijk om te weten dat natuurlijke vezels zeer gevoelig zijn voor vlekken. Kijk daarom goed uit met eten en drinken. Zo is een natuurlijke meubelstof namelijk vatbaar voor kleurstoffen bij hogere temperaturen zoals koffie of thee wat zorgt voor vlekken in de stof.

Uiteraard is het mogelijk om deze vlekken tegen te gaan en de bank van te voren te impregneren. Zo is de bank beter beschermd tegen ongelukjes. Daarbij is het belangrijk om de bank schoon te maken met cleantex, welke geschikt is als onderhoudsmiddel voor de natuurlijke vezel. Let er op dat je niet over de vlek heen wrijft maar rustig probeert te deppen op vlek. Wil je de bank schoonmaken met de stofzuiger? Gebruik dan het mondje en ga voorzichtig over de bank heen.

Onze tips:
– Impregneer de bank voor gebruik om langer plezier te hebben van de bank met natuurlijke vezels
– Altijd in een deppende beweging schoonmaken, niet gaan wrijven over de vlek om deze schoon te maken want dat maakt de stof kapot

Heb je liever professionele hulp? Dan kan je ook bij aankoop van jouw bank een All In House service afnemen. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Een natuurlijke vezel maakt de bank vriendelijk en warm

JaxxChoice bank Kate en fauteuil Kate sfeer persoon

Bank Kate in Kiss Chrono Cinnamon

Kate houdt van een uitdaging, niets is haar te gek. In haar cinnamon uitvoering laat ze zien wie ze is. Kate heeft een modern design en een slank uiterlijk. Hiermee past ze mooi in kleinere ruimtes. Met een actieve en comfortabele zit zorgt bank Kate dat jij iedere avond heerlijk tot rust kan komen zodat jij optimaal kan presteren. Kate is in de stof Kiss te bestellen in meerdere kleuren in onze showroom.