Sporten vanaf je bank

Nu het sporten steeds vaker thuis moet heb je er misschien niet altijd zin in. Je bent minder gemotiveerd of je hebt niet alle spullen die je ook in de sportschool hebt. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht! Hoe leuk is het om een aantal oefeningen te doen en daarna direct te kunnen ontspannen? In deze blog geven wij een aantal tips om te sporten met behulp van je bank! 

KNEE TO TOE TOUCHES
Ga op je zij liggen en leg je benen in een hoek van 45 graden op de bank. Strek je been die bovenop ligt en beweeg dit been van je knie tot je voet. Herhaal dit een aantal keer en draai vervolgens om zodat je ook het andere been traint.

LEG LIFTS
Ook bij deze oefening kun je lekker blijven liggen. Ga op je zij liggen en strek je benen uit over de bank. Het been dat bovenop ligt til je omhoog en laat je daarna zakken tot het punt dat hij boven je andere been zweeft. Je benen mogen elkaar niet aanraken. Herhaal deze oefening een aantal keer aan beide kanten.

SPLIT SQUAT
Bij deze oefening draai je een kwartslag zodat je met je neus naar de leuning kijkt. Je legt jouw rechterbeen achter je met de bovenkant van de voet op de bank en zet je linksbeen in een hoek van 45 graden voor je neer. Als je staat zet je jouw handen in je zij neer. Als het lukt buig je je rechterknie om een squat te maken. Herhaal dit een aantal keer en draai vervolgens om zodat je ook de andere kant traint.

CHAIR DIPS
Schuif voor deze oefening naar het einde van je bank en zet je handen op de bank. Je voeten plaats je voor de bank met gestrekte benen. Nu ga je langzaam naar beneden zakken om vervolgens weer omhoog te komen. Herhaal dit ook een aantal keer.

Heb je deze oefeningen een aantal keer gedaan? Wat goed! Dan kun je direct profiteren van ontspanning op de bank. Dat is nog eens een beloning toch? Hoef je niet eerst naar huis toe te fietsen. Let wel op dat je bank gladder kan zijn en je mogelijk kunt uitglijden. Wil je meer grip? Zorg dan dat je deze oefeningen op blote voeten doet.

robin bank sporten op bank bij JaxxChoice