Zithoek inrichten op kantoor: 4 tips voor een gezellige en productieve ruimte!

Een gezellige zithoek inrichten op kantoor is belangrijk omdat het werknemers de kans geeft even weg te zijn van hun bureau. Het is een plek waar collega’s informeel samenkomen of in een andere omgeving werken. Een stijlvolle en uitnodigende zithoek verhoogt de productiviteit, omdat een prettige sfeer bijdraagt aan het welzijn van werknemers. Dat klinkt logisch, maar hoe creëer je die perfecte zithoek voor comfort en productiviteit? Wij leggen het je uit!

1. Creëer het ultieme huiskamergevoel

Een grote zithoek in een bedrijfskantine of vergaderzaal sfeervol maken kan een uitdaging zijn. Creëer daarom een huiskamergevoel met een bank op kantoor, de ultieme manier om dit te bereiken. Vergeet ook de decoratie niet, want hoewel je misschien denkt dat dit een overbodige investering is, maakt het een groot verschil. Decoratie en comfortabele meubels brengen warmte en gezelligheid, waardoor de zithoek op kantoor veel uitnodigender wordt.

zithoek-inrichten-op-kantoor-met-banken-van-jaxxchoice
Bank Robin op kantoor bij Dé Smaakcateraar

2. Maak gebruik van gevarieerde zitplaatsen

Om een zithoek op kantoor gezellig en comfortabel in te richten, is het belangrijk om voldoende aangename zitplekken te hebben. Creëer verschillende, kleinere ruimtes door een zitbank op kantoor af te wisselen met een ronde tafel en stoelen. Speel daarbij met hoogtes voor variatie en zorg ervoor dat de zitplekken ergonomisch verantwoord zijn, want goed zitten is essentieel. Een statafel met hippe barkrukken biedt de mogelijkheid om even te staan, wat niet alleen afwisseling biedt maar ook goed is voor de gezondheid.

3. Optimaliseer de verlichting

Er komt veel kijken bij een zithoek inrichten op kantoor. Zo speelt verlichting een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer. Door te spelen met verschillende soorten en intensiteiten licht kun je de productiviteit en het welzijn van je team echt boosten. Gebruik warme lampen voor relaxhoekjes en zorg voor helder, functioneel licht waar mensen aan het werk zijn. Combineer natuurlijk licht met strategisch geplaatste lampen voor een gezellige en comfortabele zithoek waar iedereen graag zit.

Draaifauteuil Abbie met salontafel Fen

4. Verrijk je zithoek op kantoor met planten

Vergeet geen groen bij het inrichten van een gezellige en comfortabele zithoek op kantoor. Planten voegen niet alleen een vleugje natuurlijke schoonheid toe, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en verminderen stress. Kies planten die geschikt zijn voor binnen en gemakkelijk te onderhouden zijn en plaats ze strategisch rond de zithoek om een rustgevende en uitnodigende sfeer te creëren.

Meer informatie?

Ben jij op zoek naar een mooie zitbank, comfortabele fauteuil of marmeren salontafel voor op kantoor? Wij bespreken graag alle mogelijkheden met jou. Voor meer informatie, neem contact op via onderstaand formulier. Wij kijken uit naar je aanvraag.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.