Eerste hulp bij vlekken uit je bank verwijderen

HELP, HOE HAAL IK EEN VLEK UIT MIJN BANK!

Eet, woon en slaap jij het liefst op de bank? Dat snappen wij maar al te goed. Uiteraard is het dan mogelijk dat er wel eens een ongelukje gebeurd op de bank en je een vlek krijgt die je uit je bank wil verwijderen. Je morst een druppel rode wijn of je laat per ongeluk je chips op de bank vallen. En een rode wijn vlek in de bank wil je toch niet hebben? Om er zeker van te zijn dat deze nare kringen of andere vlekken gemakkelijk uit je bank gaan is het belangrijk dat je op de juiste manier aan de slag gaat. Wij geven je tips om alle soorten vlekken uit jouw bank te verwijderen. Of het nu een stoffen bank, velvet bank of bank van microleder is; JaxxChoice gaat je helpen!

VLEKKEN VERWIJDEREN UIT MIJN BANK

Iedere substantie kan een andere vlek geven. Zo is een rode wijn vlek een vlek met veel kleurstof en heel anders dan een vlek van water die zorgt voor waterkringen. En dan heb je bijvoorbeeld nog een vlek van kaarsvet die per ongeluk is gevallen op jouw bank. Wat voor vlek je ook in je bank krijgt, het is natuurlijk allemaal geen pretje. Gelukkig zijn er meerdere tips om die vlek te verwijderen. Zo is het handig om je bank vooraf te impregneren. Alle tips lees je hieronder!

  • Een rode wijn vlek kun je bestrijden door een beetje zout er op te strooien, direct nadat de vlek op de bank terecht is gekomen. Ook kun je witte wijn gebruiken om de kleurstof van de rode wijn te laten verdwijnen. Reinig de vlek uiteindelijk met een sopje met wat afwasmiddel en azijn en een schone doek. Dep de vlek droog met een nieuwe schone doek
  • Een kaarsvet vlek is een heel ander soort vlek. Laat deze vlek opdrogen en ga er niet direct mee aan de slag. Leg een aantal vellen keukenpapier op de vlek en ga er daarna heel voorzichtig met een strijkijzer overheen. Let op dat je niet voorbij de vellen keukenpapier gaat.
  • Heb je met jouw nieuwe spijkerbroek op de bank gezeten en zit er nu een blauwe vlek? Dat is niet fijn! Haal de vlek direct uit de bank door schoonmaakdoekjes te gebruiken. Deze nemen de blauwe kleurstof op zodat de blauwe vlek uit de bank trekt
  • Heb je waterkringen die iedere schoonmaakbeurt met water weer naar voren komen? Dat kun je heel gemakkelijk verhelpen door een warm water te mengen met een beetje wasmiddel. Dep met een schone doek op de plek van de waterkringen en maak de vlek met een rustige beweging nat. Dep daarna de vlek droog met een nieuwe en schone doek.
  • Ben je bang om vlekken te maken in jouw bank en wil je de vlekken liever een stap voor zijn? Dan kun je uiteraard ook de bank voor gebruik laten impregneren. Vlekken krijgen dan geen kans om in de bank te trekken en blijven aan het oppervlak. Zo zijn ze héél makkelijk te verwijderen en blijft jouw bank lang mooi! Bekijk onze onderhoudsmiddelen om jouw bank te impregneren
  • Heb jij een vlek op de bank gemaakt en wil je deze verwijderen? Gebruik dan onze Power Cleaner waarmee je gemakkelijk en op de juiste manier vlekken uit jouw bank verwijdert.
  • Wil je liever jouw bank door een professionele partij laten behandelen? Dan is onze All-In House service zeker een uitkomst! Heb je last van een vlek in jouw bank? Dan komt er snel iemand bij jou langs om de bank weer helemaal mooi te maken en de vlekken er uit te halen. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Lees dan hieronder meer over de All-in House service.

Alle hulp voor het weghalen van vlekken uit jouw bank

Ben jij op zoek naar een nieuwe bank en wil je graag informatie over hoe je deze het best kan onderhouden? Kom dan langs bij één van onze verkooppunten en laat je informeren door een van de verkoopmedewerkers. Samen kies je de voor jouw beste stof uit dat past bij jouw levensstijl. Iedere stof heeft namelijk andere eigenschappen en ander onderhoud. Een velvet bank is uiteraard heel anders dan een bank van microleder. Wil je graag professionele hulp om jouw bank zo lang mogelijk mooi te houden? Dan kun je uiteraard de mogelijkheden voor de All in House service bespreken.

GEEN VLEKKEN IN JOUW BANK MET DE ALL IN HOUSE SERVICE

Bij een All in House service ontvang je bij jouw bank een pakket om jouw bank te behandelen zodat deze beschermd is tegen vlekken. Zo ontvang je een spray die je over jouw bank kan sprayen. Je krijgt dan naast de reguliere garantie vijf jaar extra service en garantie. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit werkt en wat deze bescherming voor jouw bank doet. Ook wordt er in uitgelegd wat je moet doen op het moment dat er een vlek op jouw bank komt. Per stofsoort is dit uiteraard verschillend. Na de eerste beschermingslaag en de vlekken verwijderaar kan het zo zijn dat je de vlek toch niet uit de bank krijgt. Met de All in House service kan je dan professionele hulp inschakelen.