sepp detail

Onderhoud van een JaxxChoice bank

Jij wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je nieuwe bank. Of het nu gaat om een hippe bank, een stoere bank of een zeer moderne bank. Van een perfecte bank wil jij lang genieten. Maar ook een bank van textiel of een leren bank kan het verschil maken in onderhoud. Regelmatig onderhoud is daarom zeer belangrijk. Zorg ervoor dat jouw bank er optimaal uitziet én zit. Omdat wijzelf het plezier van een nieuwe bank ook belangrijk vinden hebben wij de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet!

Hoe kiezen wij onze stoffen?

Bij het kiezen van een bank is het belangrijk om een materiaal te kiezen die past bij jouw wensen. Onze stoffencollectie is groot en onze woonexperts helpen jou graag met het maken van de juiste keuze. Hier leggen wij je alvast uit waar wij naar kijken bij een stof om te kiezen welke stof het best bij jouw leefstijl past.

Wil jij meer informatie over onderhoudsproducten, de levensduur van een bank en All in House? Kom dan eens langs in onze showroom van Jansen Totaal Wonen in Huissen. De woonexperts staan hier voor je klaar om informatie en advies te geven over het onderhouden van je bank. Wees bewust van dit belang om zo lang mogelijk te genieten.

Hoe slijtvast is de stof?

Om te kijken hoe slijtvast de stof is wordt een Martindale test uitgevoerd. Hoe hoger het cijfer is, hoe hoger de slijtvastheid van de stof is. Een Martindale van 20.000 slijt dus minder snel dan een Martindale van 10.000. De hoeveelheid Martindale staat voor het aantal uren dat je er op zou zitten. Bij JaxxChoice werken wij met stoffen waarvan de Martindale bekend is. Zo kunnen wij jou aangeven hoe lang de stof mee gaat en hoe lang je kunt genieten van je meubel. De stoffen uit onze stoffencollectie zijn minimaal 20.000 Martindale en zijn dus kwalitatief goed voor normaal tot intensief zitgebruik.

Samenstelling van de stof

De samenstelling van de stof laat zien uit welke materialen de stof bestaat. In onze collectie hebben wij onder andere stoffen die volledig uit polyester bestaan, maar ook uit nylon, PU, PES, acryl en leder. Een materiaal van stof bestaat vaak uit polyester en microleder bestaat vaak uit een samenstelling van leder in combinatie met PES en PU. De samenstelling van de stof wordt per product uitgelicht onder productspecificaties. Ook kun je wanneer je in een van onze verkooppunten bent zien wat de samenstelling van de stof is. Dit staat achterop de stofstaal in de stoffenbundels.

Onze stoffencollectie

Om het kiezen van een bank extra leuk te maken hebben wij een aantal stoffen voor jou geselecteerd. De selectie van de stoffen per bank op onze website komen uit dezelfde stofgroep. Zo weet je zeker dat als je een andere kleur wil van de bank, je ook echt dezelfde sfeer in huis krijgt zoals getoond op onze foto’s. Uiteraard hebben deze stoffen dezelfde prijs en ook dezelfde samenstelling. Reden te meer om alleen te kiezen wat jij mooi vindt! Ben jij op zoek naar een andere stof voor een van onze banken? Bij onze verkooppunten zijn de volledige stoffenbundels te bezichtigen zodat je ziet wat er nog meer mogelijk is!

Onderhoud van materialen

Ieder materiaal heeft een eigen onderhoudsroutine om zo lang mogelijk mooi te blijven. Bekijk welk materiaal het best bij jouw levensstijl past en hoe je dit materiaal het best kunt onderhouden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat jij zo lang mogelijk van jouw JaxxChoice bank kan genieten. Bekijk hieronder wat de eigenschappen van een stof zijn en hoe je deze moet onderhouden. Wil jij algemene onderhoudstips voor iedere bank? Ga dan naar deze onderhoudspagina.

Er zijn twee verschillende soorten stof; kunstvezels en natuurlijke vezels. Kunstvezels worden kunstmatig gemaakt en natuurlijke vezels zijn afkomstig van plantaardige en dierlijke materialen. Daarom worden deze soorten stoffen ook anders behandeld. Binnen deze tweedeling hebben ook verschillende samenstellingen een eigen onderhoud nodig. Zo hebben microleder, velvet, grof geweven stof en fijn geweven stof ieder hun eigen stappenplan in onderhoud.

Een bank wordt intensief gebruikt in huis. Als de bank bestaat uit losse kussens moeten deze regelmatig opgeschud worden. Zo wordt de vulling weer verdeeld over het gehele kussen en voorkom je verzakkingen! Naast het optimaal houden van het comfort van de bank is ook het optimaal houden van het uiterlijk belangrijk. Om pilling, de bolletjes die op het textiel komen te zitten, te voorkomen is het handig om gebruik te maken van een onderhoudsmateriaal zoals een textieltondeuse. Verkleuring tegengaan? Zorg dan dat de bank niet in een directe warmtebron staat. De zon en een felle lamp kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw bank verkleurd.

Heb jij een bank van microleder?

Een bank van microleder heeft het uiterlijk van een bank van leder en de zachtheid en warmte van een bank van microvezel. Het is een fijn en soepel materiaal en heeft de beste eigenschappen van beide materialen. Naast het prachtige uiterlijk is het ook nog eens makkelijk in onderhoud. Mogen jouw huisdieren op de bank? Dan heeft microleder de voorkeur.

Mikk hoekbank JaxxChoice

Heb jij een bank van velvet?

Een bank van velvet ziet er chique en elegant uit. Dit komt door het dynamische kleurenpatroon door de rechtopstaande vezels. Om te zorgen dat dit zo blijft is het belangrijk om zorgvuldig met het materiaal om te gaan. Gebruik een fluweelborstel, het kleine kopje van de stofzuiger en een vochtabsorberende doek om jouw bank zo lang mogelijk mooi te houden!

bobbi

Heb jij een bank van katoen/linnen?

De naam zegt het eigenlijk al; natuurlijke vezels worden gemaakt van natuurlijke materialen afkomstig van planten en dieren. Een mix van katoen/linnen is een luchtig en comfortabel materiaal maar vraagt wel om extra voorzichtigheid. Impregneer daarom altijd de bank voor gebruik én onderhoud deze goed.

Bank Kate JaxxChoice

Heb jij een bank van grof geweven stof?

Een grof geweven stof heeft zijn naam te danken aan het gebruik van dikkere draden. De kleur van de stof kan zowel effen of gemêleerd zijn. Hoe dikker de draden, hoe beter de structuur van de stof te zien is tijdens het weven. Let goed op dat een grof geweven stof met scherpe voorwerpen lusjes en halen kan krijgen. De stof is erg sterk en makkelijk in onderhoud.

Bank Kate bij JaxxChoice

Heb jij een bank van fijn geweven stof?

Een fijn geweven stof is een stof die bestaat uit heel fijne draden die strak geweven worden waardoor er geen ruimte tussen de draden meer is. Dit zorgt ervoor dat de stof een grote dichtheid heeft en er zeer fijn en strak uit ziet. Een fijn geweven stof kan uit één of meerdere materialen bestaan. Deze stof is het meest aan te raden voor huisdieren die op de bank mogen.

Bank Kate JaxxChoice
0