4 Interieurtips om rust te creëren in huis

Na een drukke dag verlangen we er vaak naar om tot rust te komen thuis op de bank. Even helemaal niks hoeven. Jouw lichaam de tijd geven om op te laden voor een nieuwe dag. Maar hoe haal je nou precies die rust in huis? Wij hebben alvast 4 tips voor je uitgelicht om rust in je interieur te creëren.

1. Kies een comfortabele bank

Een comfortabele bank is de eerste stap richting rust in huis. Maar comfortabel betekent voor iedereen wat anders. Zo zit de een graag in een actieve houding op de bank terwijl de ander het liefst helemaal onderuit ligt op de ultieme loungebank.

Veel van onze JaxxChoice banken hebben ook een vulling van koudschuim. Koudschuim staat ook wel bekend als HR-schuim. Deze soepele vulling herstelt zich gemakkelijk in de oorspronkelijke vorm. Koudschuim is dus veerkrachtig en zorgt voor een stevig comfort, ook op de langere termijn. Zo gaat jouw bank een ruime tijd mee!

2. Rustgevende kleuren

Het gebruik van lichte, zachte tinten is ook een goede manier om rust in huis te creëren. Het beste is om felle kleuren links te laten liggen en drukke patronen te vermijden. Zo krijg je pas echt een rustige woonkamer. Denk aan een grijze hoekbank of beige bank. Een bijkomend voordeel: deze kleuren zijn tijdloos en blijven dus altijd trendy! Wil je toch wat kleur in je woonkamer toevoegen? Ga dan bijvoorbeeld voor een lichtblauwe tint. 

3. Eenheid zorgt voor rust in je interieur

Een van onze belangrijkste interieurtips voor rust in huis: maak het één geheel! Zodra je kleuren en meubels op elkaar afgestemd zijn, zal je zien dat ontspannen ook een stuk gemakkelijker gaat. Denk hierbij aan een hocker of vloerkleed in dezelfde kleur als jouw JaxxChoice bank. Ook kan je onze fauteuils en salon- en bijzettafels aanpassen aan jouw interieur.

4. Benut de ruimte optimaal

Ten slotte raden we aan om altijd zo goed mogelijk van de ruimte gebruik te maken. Ga liever voor een grotere u-bank in plaats van te kiezen voor meerdere, kleine items in je interieur. Door de ruimte volledig te benutten, zorg je tegelijkertijd ook voor rust in huis.

Kom langs in onze JaxxChoice Store

Vind je het lastig om de juiste bank te kiezen? Of heb je juist al een tijdje een bank op het oog, maar wil je toch graag weten hoe deze er in het echt uitziet of hoe deze zit? Kom dan langs in onze JaxxChoice Store in Huissen. Onze bankenspecialisten staan hier voor je klaar en helpen je graag bij het samenstellen van jouw droombank. Dus waar wacht je nog op? Haal de rust in huis!