Hoe combineer ik een bank met een fauteuil?

Geef je woonkamer de perfecte finishing touch met een stijlvolle fauteuil. Of je nu extra zitplaatsen wilt creëren voor je bezoek of een apart hoekje wilt maken voor wat quality time, fauteuils bieden veel mogelijkheden. Ontdek 3 handige tips voor het harmonieus combineren van een fauteuil met je bank✨

1. Kies de indeling die bij jouw woonkamer past

Afhankelijk van de grootte van je woonkamer zijn er diverse indelingen mogelijk. Bij veel ruimte kun je een u-bank of hoekbank combineren met een fauteuil. Voor iets minder ruimte of meer plaats voor andere meubels past een 3-zitsbank met fauteuil goed. Iedere combinatie heeft zijn eigen charme. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een losse fauteuil of een set van twee fauteuils om een knus hoekje in huis te creëren, wat verder weg van je bank.

2. Beschrijf de stijl van jouw woonkamer

Bij het combineren van een bank met een fauteuil is het van groot belang dat ze goed bij elkaar passen en dat ze in harmonie zijn met het overige interieur. Als je bijvoorbeeld een neutrale bank thuis hebt staan, kun je kiezen voor een fauteuil in een contrasterende kleur zoals onze zwarte Cosi. Dit voegt karakter toe aan jouw woonkamer.

Behoefte aan een rustig en basic interieur? Ga dan voor een fauteuil in een vergelijkbare tint als de bank, maar met een uniek patroon of aparte textuur voor een speels effect.

3. Bepaal de juiste afstanden

Bij het combineren van een bank en een fauteuil raden wij je aan om de juiste afstanden te overwegen. Plaats je bank bijvoorbeeld 50 cm van de salontafel en minimaal anderhalve meter van je fauteuil. Heb je twee fauteuils naast elkaar staan? Dan is een onderlinge afstand van 85 cm perfect.