De juiste zithoogte van een bank

Keuzes, keuzes, keuzes. Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe bank. Zo wil je rekening houden met de rest van je interieur, zodat de bank qua materiaal en opstelling perfect in jouw woonkamer past. Naast de standaard afmetingen zoals de lengte, breedte en hoogte, is ook de zithoogte van een bank belangrijk. Maar welke zithoogte past het beste bij jou?

Meten is weten

Over het algemeen wordt de juiste zithoogte van een bank bereikt als beide benen in een hoek van 90° op de grond staan. Eén juiste zithoogte voor iedereen bestaat dus niet. Deze is afhankelijk van je eigen lengte en persoonlijke wensen.

Zo is het voor kleinere personen vaak handig als de zithoogte van de bank wat lager is. Dan komen de voeten bij de grond, wat zorgt voor een comfortabele zit. Voor langere personen geldt dat een hogere bank juist fijner is met zitten en opstaan.

De zithoogtes van onze JaxxChoice banken variëren van 42 tot 47 centimeter.

Zithoogte-bank-Sted

Optimaal loungen met de juiste zithoogte- en diepte van jouw bank

Naast de zithoogte van een bank is ook de zitdiepte bepalend voor optimaal zitcomfort. Wil jij bijvoorbeeld na een lange dag werken neerploffen op de bank en niet meer opstaan? Dan is het handig om te kiezen voor een bank met een hoog loungelevel. Dit zijn banken met een diepe, wat lagere zit zoals onze bank Tex.
JaxxChoice hoekbank Tex hoek links VII 7109 Eucalyptus
Korting

Tex

 1.299
JaxxChoice hoekbank Tex hoek links IX 9104 cognac
Korting

Tex

 1.799

Gebruik je de bank vaak als werkplek of zit je gewoon graag rechtop op de bank? Dan is een bank met een gemiddelde zithoogte, in combinatie met een korter zitvlak, een goede match. Voorbeelden hiervan zijn Niek en Beau. Beau staat ook nog eens bekend om haar stevige zitcomfort, wat haar de ideale keuze maakt voor liefhebbers van een actieve zit.

JaxxChoice hoekbank Niek hoek links VII 7104 zand

Niek

 1.525

Kom proefzitten

Verschillen jij en je partner nogal van lengte of vind je het überhaupt lastig om de juiste zithoogte te kiezen? Kom dan gerust eens langs in onze JaxxChoice Store in Huissen. Onze specialisten voorzien je graag van persoonlijk advies. Ook kan je de verschillende zithoogtes hier zelf ervaren.

Ziithoogte-van-een-bank-Rikki

Ontdek de banken van JaxxChoice

JaxxChoice set links Denn set links alba creme
Denn
 3.255
JaxxChoice hoekbank Olive hoek links VII 6127 lichtgrijs
Olive
 1.565
JaxxChoice hoekbank Tex hoek links VII 7109 Eucalyptus
Tex
 1.299