De juiste zithoogte van een bank

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe bank. Zo wil je rekening houden met de rest van je interieur, zodat de bank qua materiaal en opstelling perfect in jouw woonkamer past. Naast de standaard afmetingen zoals de lengte, breedte en hoogte, is ook de zithoogte van een bank belangrijk. Maar welke zithoogte past het beste bij jou?

Meten is weten

Over het algemeen wordt de juiste zithoogte van een bank bereikt als beide benen in een hoek van 90° op de grond staan. Eén juiste zithoogte voor iedereen bestaat dus niet. Deze is afhankelijk van je eigen lengte en persoonlijke wensen.

Zo is het voor kleinere personen vaak handig als de zithoogte van de bank wat lager is. Dan komen de voeten bij de grond, wat zorgt voor een comfortabele zit. Voor langere personen geldt dat een hogere bank juist fijner is met zitten en opstaan.

De zithoogtes van onze JaxxChoice banken variëren van 42 tot 47 centimeter.

Optimaal loungen met de juiste zithoogte- en diepte van jouw bank

Naast de zithoogte van een bank is ook de zitdiepte bepalend voor optimaal zitcomfort. Wil jij bijvoorbeeld na een lange dag werken neerploffen op de bank? Dan is het handig om te kiezen voor een bank met een hoog loungelevel. Dit zijn banken met een diepe zit zoals onze bank Maes.

Gebruik je de bank vaak als werkplek of zit je gewoon graag rechtop op de bank? Dan is een bank met een gemiddelde zithoogte, in combinatie met een korter zitvlak, een goede match. Een voorbeeld hiervan is onze hoekbank Niek. Hij is de ideale keuze voor liefhebbers van een actieve zit.

Test de zithoogte van jouw favoriete bank

Verschillen jij en je partner nogal van lengte of vind je het überhaupt lastig om de juiste zithoogte te kiezen? Kom dan gerust eens langs in onze JaxxChoice Store in Huissen of bij een van onze andere verkooppunten. Onze specialisten voorzien je graag van persoonlijk advies. Ook kan je de verschillende zithoogtes hier zelf ervaren.

Ontdek de banken van JaxxChoice

bank-brenn-hoek-links-stof-viii-842
Brenn
 1.799
Bank-Fenn-stof-VIII-811-hoek-links-JaxxChoice
Fenn
 3.199
Bank-Niek-VI-6110-hoek-links-JaxxChoice
Niek
 1.359