Onderhoud voor je JaxxChoice bank

Hoe houd je jouw JaxxChoice bank zo mooi mogelijk?

Jij wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je nieuwe bank. Of het nu gaat om een hoekbank, 3-zitsbank of een fauteuil. Van een perfecte bank wil jij lang genieten. Regelmatig onderhoud is daarom zeer belangrijk. Omdat wijzelf het plezier van een nieuwe bank ook belangrijk vinden hebben wij de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet over de keuze van de stoffen en het onderhoud van de stoffen.

De eigenschappen van stoffen

Bij het kiezen van een bank is het belangrijk om een materiaal te kiezen die past bij jouw wensen. Onze stoffencollectie is groot en onze woonexperts helpen jou graag met het maken van de juiste keuze. Hier leggen wij je alvast uit waar wij naar kijken bij een stof om te kiezen welke stof het best bij jouw leefstijl past.

Hoe slijtvast is de stof?

Om te kijken hoe slijtvast de stof is wordt een Martindale test uitgevoerd. Hoe hoger het cijfer is, hoe hoger de slijtvastheid van de stof is. Een Martindale van 20.000 slijt dus minder snel dan een Martindale van 10.000. De hoeveelheid Martindale staat voor het aantal uren dat je er op zou zitten. Bij JaxxChoice werken wij met stoffen waarvan de Martindale bekend is. Zo kunnen wij jou aangeven hoe lang de stof mee gaat en hoe lang je kunt genieten van je meubel. De stoffen uit onze stoffencollectie zijn minimaal 20.000 Martindale en zijn dus kwalitatief goed voor normaal tot intensief zitgebruik.

JaxxChoice-hoekbank-Niek-detail-poot

Samenstelling van de stof

De samenstelling van de stof laat zien uit welke materialen de stof bestaat. In onze collectie hebben wij onder andere stoffen die volledig uit polyester bestaan, maar ook uit nylon, PU, PES, acryl en leder. Een materiaal van stof bestaat vaak uit polyester en microleder bestaat vaak uit een samenstelling van leder in combinatie met PES en PU. De samenstelling van de stof wordt per product uitgelicht onder productspecificaties. Ook kun je wanneer je in een van onze verkooppunten bent zien wat de samenstelling van de stof is. Dit staat achterop de stofstaal in de stoffenbundels.

fauteuil Liv en fauteuil Sid jaxxchoice

Onze stoffencollectie

Om het kiezen van een bank extra leuk te maken hebben wij een aantal stoffen voor jou geselecteerd. De selectie van de stoffen per bank op onze website komen uit dezelfde stofgroep. Zo weet je zeker dat als je een andere kleur wil van de bank, je ook echt dezelfde sfeer in huis krijgt zoals getoond op onze foto’s. Uiteraard hebben deze stoffen dezelfde prijs en ook dezelfde samenstelling. Reden te meer om alleen te kiezen wat jij mooi vindt! Ben jij op zoek naar een andere stof voor een van onze banken? Bij onze verkooppunten zijn de volledige stoffenbundels te bezichtigen zodat je ziet wat er nog meer mogelijk is!

hoekbank Ibbe Toscana Natural 05 Jaxxchoice naturel

Onderhoud van materialen

Ieder materiaal heeft een eigen onderhoudsroutine om zo lang mogelijk mooi te blijven. Bekijk welk materiaal het best bij jouw levensstijl past en hoe je dit materiaal het best kunt onderhouden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat jij zo lang mogelijk van jouw JaxxChoice bank kan genieten. Bekijk hieronder wat de eigenschappen van een stof zijn en hoe je deze moet onderhouden. Wil jij algemene onderhoudstips voor iedere bank? Ga dan naar deze onderhoudspagina.

Hoe onderhoud ik een bank van velvet?

Heb jij een velvet bank op het oog? Of heb jij er al een thuis staan? Met deze tips weet jij precies hoe je jouw velvet bank moet onderhouden. Van het verwijderen van een vlek tot het stofzuigen van de bank. 

Hoe onderhoud ik een bank van microleder?

Een bank van microleder is gemakkelijk in onderhoud en ziet er ook nog eens prachtig uit. Met deze tips in onderhoud weet jij hoe jouw microleder bank zo lang mogelijk mooi blijft. 

Hoe onderhoud ik een bank met natuurlijke vezels?

Een bank met natuurlijke vezels vraagt om ander onderhoud. Met deze tips weet jij precies hoe je jouw bank met natuurlijke vezels zo lang mogelijk mooi houdt.

Lotta U-bank sfeerfoto

Hoe onderhoud ik een bank met fijn geweven stof?

Een bank met fijn geweven stof is goed te onderhouden met de juiste producten. Wist je dat deze stof goed geschikt is voor huisdieren? 

Hoe onderhoud ik een bank met grof geweven stof?

Een grof geweven stof heeft zijn naam te danken aan de dikke geweven draden. Deze stof is makkelijk in onderhoud en al helemaal met deze tips.

Extra onderhoudstips voor jouw bank
Er zijn twee verschillende soorten stof; kunstvezels en natuurlijke vezels. Kunstvezels worden kunstmatig gemaakt en natuurlijke vezels zijn afkomstig van plantaardige en dierlijke materialen. Daarom worden deze soorten stoffen ook anders behandeld. Binnen deze tweedeling hebben ook verschillende samenstellingen een eigen onderhoud nodig. Zo hebben microleder, velvet, grof geweven stof en fijn geweven stof ieder hun eigen stappenplan in onderhoud. Uiteraard zijn er ook onderhoudstips die bij iedere bank toepasbaar zijn.

Een bank wordt intensief gebruikt in huis. Als de bank bestaat uit losse kussens moeten deze regelmatig opgeschud worden. Zo wordt de vulling weer verdeeld over het gehele kussen en voorkom je verzakkingen! Naast het optimaal houden van het comfort van de bank is ook het optimaal houden van het uiterlijk belangrijk. Om pilling, de bolletjes die op het textiel komen te zitten, te voorkomen is het handig om gebruik te maken van een onderhoudsmateriaal zoals een textieltondeuse. Verkleuring tegengaan? Zorg dan dat de bank niet in een directe warmtebron staat. De zon en een felle lamp kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw bank verkleurd.

Bij JaxxChoice vinden we het belangrijk dat jij zo lang mogelijk zitplezier beleeft van jouw nieuwe meubel. Daarom ontvang je bij aankoop van een nieuw JaxxChoice zitmeubel standaard 5 jaar zitgarantie

Vragen?

Heb jij een vraag over onze meubels of wil je iets anders kwijt? Stuur een mailtje naar info@jaxxchoice.nl of neem contact op via ons telefoonnummer 088 021 6566. Wil je liever Whatsappen? Stuur dan een berichtje naar 06-53237174.