Onderhoud van jouw JaxxChoice meubel

Van jouw nieuwe zitmeubel wil je zo lang mogelijk plezier hebben. Onderhoud is daarom zeer belangrijk. Zodra je jouw fauteuil of bank geleverd krijgt, kun je deze gelijk impregneren. Impregneren is een techniek om het materiaal te beschermen tegen bijvoorbeeld water en vlekken. Ook raden wij aan om je nieuwe bank regelmatig te reinigen. Welk onderhoud je zitmeubel verder nodig heeft, is afhankelijk van hoe intensief je deze gebruikt en van welke stof deze is gemaakt. 

Hoe kun je zelf jouw bank impregneren?

Bij aanschaf van jouw nieuwe JaxxChoice zitmeubel ontvang je sinds 2022 standaard 5 jaar zitgarantie. Onder deze service valt onder andere het vastzetten van veren en losgeraakte verbindingen. Ook kun je ervoor kiezen om een aanvullende vlekkenservice af te sluiten. Er wordt dan een impregneerspray voor de bank meegeleverd die je kunt gebruiken voor de stof. Deze spray zorgt ervoor dat vlekken niet zichtbaar blijven. Heb je tóch een vlek die niet weggaat, dan is er altijd nog de vlekkenspray. Zo kun je eenvoudig zelf je bank reinigen.

Hoe kun je jouw bank reinigen?

Ieder materiaal heeft zijn eigen onderhoudsroutine om zo lang mogelijk mooi te blijven. Bekijk hoe je jouw gekozen bank het beste kunt reinigen.

Een velvet stof schoonmaken

Velvet stof, ook bekend als fluweel of velours, bestaat uit opstaande haartjes die je heen en weer kan bewegen. Zo worden er verschillende kleuren zichtbaar op de stof. Dat is een eigenschap van een velvet stof die een speelse uitstraling aan de bank geeft. Als je kruimelt op de bank, adviseren we altijd om deze met het kleinste kopje van de stofzuiger te verwijderen. Heb je geknoeid op de velvet bank met een vloeibare stof? Dan adviseren we je dit te verwijderen met een vocht opnemende doek.

Microvezel reinigen

Onderhoud je microvezel bank door regelmatig te stofzuigen met een zachte borstel. Reinig vlekken met water en een mild reinigingsmiddel en laat aan de lucht drogen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen om beschadiging te voorkomen.

Teddy stof onderhouden

Teddy stof is slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Hoewel de stof vocht absorbeert, weert het water niet volledig. Daarom is het belangrijk om de bank eens per halfjaar in te spuiten en regelmatig te stofzuigen. Voor hardnekkige vlekken gebruik je warm water en een zachte doek. Werkt dat niet? Gebruik dan een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve middelen, want deze veroorzaken juist vlekken op teddy stof.

Een grof geweven bank onderhouden

Een grof geweven stof, gekenmerkt door dikkere draden, is duurzaam en slijtvast. Toch kunnen er door de grotere ruimtes tussen de draden halen en lusjes ontstaan, die je met een naald kunt terugsteken. Kruimels verwijder je voorzichtig met een breed stofzuigermondstuk, zonder wild te wrijven. Voor vlekken gebruik je een zachte, schone doek. Dep voorzichtig op de vlek zonder te wrijven.

Een fijn geweven stof reinigen

Een fijn geweven stof bestaat uit fijne draden, ideaal voor huisdieren. Het onderhoud lijkt op dat van grof geweven stof: gebruik een breed stofzuigermondstuk en verwijder vlekken voorzichtig met een schone, vochtige doek.

Een bank van microleder onderhouden

Microleder is sterk en eenvoudig te onderhouden. Maak vlekken voorzichtig schoon met een zachte doek, zonder te schrobben. Gebruik geen doekje waar ander schoonmaakmiddel aan heeft gezeten, om schade te voorkomen. Kruimels verwijder je met het kleinste stofzuigermondstuk voor optimale reiniging van microleder.

Onderhoud van een ribstof

Impregneer je ribstof bank elk half jaar, stofzuig regelmatig en behandel vlekken direct met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om de schoonheid en kwaliteit te behouden.

Extra tips voor het onderhouden van een JaxxChoice bank

Naast het impregneren en reinigen van je bank, hebben wij nog een aantal onderhoud tips. Als jouw bank beschikt over losse kussens, zoals lendekussens of losse rugkussens, moeten deze regelmatig opgeschud worden. Zo wordt de vulling weer verdeeld over het gehele kussen en voorkom je verzakkingen. Ontdek je losse stiknaden? Knip ze niet af, maar steek ze voorzichtig terug met een naald.

Verkleuring tegengaan? Zorg dan dat je bank niet in een directe warmte of lichtbron staat. De zon en een felle lamp kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw bank verkleurd. Pas verder op met eten, drank en scherpe kledingstukken. Deze kunnen voor vlekken zorgen of je zitmeubel beschadigen. Ten slotte is het goed om te weten dat plaids op je bank vormen van pilling kunnen veroorzaken.

De eigenschappen van stoffen

Bij het kiezen van een zitmeubel is het belangrijk om voor een stof te kiezen die past bij jouw woonwensen.

Hoe slijtvast is de stof?

Om te bepalen hoe slijtvast een stof is, wordt een Martindale test uitgevoerd. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de slijtvastheid van de stof. Een Martindale van 20.000 slijt dus minder snel dan een Martindale van 10.000. De hoeveelheid Martindale staat dus voor de slijtage van de stof. Bij JaxxChoice werken wij met stoffen waarvan de Martindale bekend is. Zo kunnen wij jou aangeven hoe lang de stof mee gaat en hoe lang je kunt genieten van je zitmeubel. De stoffen uit onze stoffencollectie zijn minimaal 20.000 Martindale en dus geschikt voor normaal tot intensief zitgebruik.

Samenstelling van de stof

De samenstelling van de stof laat zien uit welke materialen de stof bestaat. In onze collectie hebben wij onder andere stoffen die volledig uit polyester bestaan, maar ook uit nylon, polyurethaan, acryl en microleder. De samenstelling van de stof wordt per zitmeubel uitgelicht onder de specificaties. Ook kun je bij onze verkooppunten zien wat de samenstelling van de stof is. Dit staat achterop de stofstaal in de stofbundels.

Jouw marmeren salontafel onderhouden?

Naast het impregneren en reinigen van je bank, hebben we ook onderhoudstips voor onze marmeren salontafels.

Vragen?

Heb jij een vraag over onze meubels of wil je iets anders kwijt? Stuur een mailtje naar info@jaxxchoice.nl of neem contact op via ons telefoonnummer 088 021 6566. Wil je liever Whatsappen? Stuur dan een berichtje naar 06-53237174.