Onderhoud van een JaxxChoice marmeren tafel

Hoe houd je jouw JaxxChoice tafel zo mooi mogelijk?

Jij wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je nieuwe tafel. Bij JaxxChoice kun je kiezen uit verschillende kleuren marmeren tafels. Marmer is natuursteen en heeft daardoor andere gebruiksaanwijzing dan houten tafels of metalen tafels. Daarom vertellen wij je bij JaxxChoice graag hoe je jouw marmeren tafel zo lang mogelijk mooi houdt. Met onderhoudstips voor marmeren tafels heb jij extra lang plezier van jouw tafels. Heb jij jouw tafel al uitgekozen?

De eigenschappen van marmer

Bij het samenstellen van een marmeren tafel kun je drie verschillende kleuren marmer kiezen. Deze soorten marmer hebben ieder hun eigen eigenschappen. Er zijn drie belangrijke stappen om het marmer in de best mogelijke conditie te houden. Aangezien marmer een natuurproduct is met een open structuur, is het onvermijdbaar dat er vloeistoffen en kleurstoffen in het materiaal kunnen trekken. Daarom moet je het marmer reinigen, beschermen én onderhouden.

Reinigen

Om het blad goed te reinigen kun je Lithofin Vuiloplosser gebruiken. Dit reinigingsmiddel is zowel een voorbehandeling om het blad te impregneren als voor het reinigen voor vlekken op het blad. Het is belangrijk dat het onderhoudsmiddel zuurvrij is zodat het blad niet beschadigd kan raken door het onderhoudsmiddel zelf. Doordat marmer een natuursteen is kan het niet goed tegen zuur. Giet een klein beetje van het middel op het oppervlak en verdeel het onmiddellijk met een vochtige doek. Laat het ongeveer 10 minuten inwerken en neem daarna het vuile water op. Spoel het oppervlak grondig met water en veeg het vervolgens droog. Als je het onderhoudsmiddel gaat gebruiken probeer dit dan altijd eerst op een klein stukje van het blad, het liefst in de hoek, zodat je zeker weet dat het de juiste uitwerking heeft. Twijfel je? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!

Beschermen

Voor het beschermen van marmer kun je Lithofin Vlekstop gebruiken. Dit heeft dezelfde werking als het blad impregneren zoals bij de leverancier al gedaan is. Voordat je een beschermlaag wil aanbrengen op het blad is
het belangrijk om eerst het blad te reinigen. Zo is het blad helemaal vrij van vuil voordat je de beschermlaag gaat aanbrengen. Het aanbrengen voor dit onderhoudsmiddel kun je het beste doen door cirkelbewegingen te maken met een vezeldoek en zo het middel over de tafel te verdelen. Daarna is het belangrijk om het goed te laten drogen. Herhaal het beschermen van je marmeren blad regelmatig om er heel lang plezier van te hebben. Ook kun je voor het beschermen en verzorgen van marmer kun je Lithofin Polish gebruiken. Met deze crème kun je
het marmer opfrissen zodat het weer glanst. Daarnaast worden de kleuren versterkt en verdiept. Na het gebruik van de Lithofin Polish is het onderhouden van je marmeren tafel een stuk gemakkelijker. De polish maakt het oppervlak namelijk waterafstotend.

Onderhouden

Voor onderhoud gebruik je Lithofin Easy Clean. Dit kan voor dagelijks onderhoud gebruikt worden. Spray de reiniger over het oppervlak zodat olie- en vetachtige resten verwijderd kunnen worden. Na een paar minuten kun je met een vochtige doek de sprayresten afwissen. Voor optimaal resultaat is het belangrijk om de vlekken direct te verwijderen. Zo heeft de vlek geen kans om in het marmer te trekken. Hoe vaker de tafel schoongemaakt wordt, hoe eerder de poriën van het marmer afgesloten worden waardoor het vuil afgestoten wordt.

JaxxChoice Lev sidetable marmer Anthracita Dark detail

Herkomst marmeren bladen voor tafels

Marmer is een natuurproduct en hierdoor is elke tafel anders. De door jou bestelde tafel is dus uniek. Aangezien marmer een natuursteen is vertellen wij graag iets over de herkomst van deze bladen voor onze tafels.

Bronze – Noord Afrikaans marmer
Deze prachtige bruin marmeren steen is afkomstig uit Noord-Afrika. De steen heeft zijn naam te danken aan een donkerbruine achtergrond met crèmekleurige én oranje getinte aders.

Rose Aurora – Portugees marmer
Wit is eigenlijk de verzamelnaam voor dit marmer afkomstig uit Portugal. De kleur kan variëren van witgrijs, crèmekleurig of lichtroze tot roze. Daarbij heeft het blad mogelijk enkele grijze, bruine of roze aders.

Antracita Dark – marmer uit het Midden-Oosten
Dit donkergrijze antraciet marmer komt uit het Midden-Oosten. Het is de meest donkere kleur van het marmer en heeft lichte aders.