Past een grote hoekbank in een kleine woonkamer?

Heb je een klein appartement gekocht of wil je graag creatief omgaan met de ruimte in jouw kleine woonkamer? Geen zorgen! Er zijn genoeg hoekbanken die passen in jouw ruimte. Wij geven je 4 tips voor het uitzoeken van de juiste hoekbank voor een kleine woonkamer.

Tip 1: Kies voor een grote hoekbank in een kleine woonkamer

Een bank is waarschijnlijk niet het enige meubel dat je kwijt wil in jouw interieur. Gelukkig geldt in een kleine ruimte dat je het beste voor één groot meubel kan gaan. Als je veel kleine items in je interieur zet, wordt de ruimte snel te vol en oogt het ‘propperig’. Kies dus voor een grotere bank en probeer het aantal kleine items te beperken.

Bank Tex bij juffievanduijne
Bank Tex bij @juffievanduijne

Tip 2: Ga voor een bank op hoge poten

Een hoekbank op hoge poten is perfect voor een kleine woonkamer. Waarom? Deze bank laat de ruimte optisch groter lijken. Tegelijkertijd geven deze poten een stijlvolle touch aan de bank, zoals bij Lotta.

En wist je dat je gemakkelijk onder de bank kan stofzuigen als deze hoog op zijn poten staat?

Tip 3: Afmetingen die je niet mag vergeten

In een kleinere ruimte is de afmeting van het liggedeelte van de bank cruciaal. Je wil natuurlijk altijd ruimschoots langs jouw bank kunnen lopen. De afmeting van de armleuningen wil je ook niet vergeten. Een hoekbank met smalle armleuningen past nou eenmaal beter in een kleine woonkamer dan een hoekbank met brede armleuningen. Voorbeelden van hoekbanken met een smalle leuning zijn onze Tex en Sted.

Tip 4: Overweeg een modulaire bank of hocker

Zelf een hoekbank samenstellen die past in jouw kleine woonkamer? Dat kan gemakkelijk met een modulaire bank. Een modulaire bank kan je zo klein maken als je zelf wil door jouw favoriete elementen aan elkaar te koppelen.

De laatste tip voor een hoekbank in een kleine woonkamer is de 3-zitsbank met hocker. Deze opstelling neemt niet veel ruimte in beslag, maar geeft je wél het gevoel van een hoekbank.

Stel een hoekbank samen die past in jouw kleine woonkamer

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw favoriete bank? Kom dan langs in onze JaxxChoice Store. Onze verkoopadviseurs helpen je graag.

Ontdek de hoekbanken van JaxxChoice

Kleine hoekbank Vico in stof VIII 822 hoek links
Vico
 1.610
Bank Kenzi in stof VI 6130 hoek links
Kenzi
 1.955
Bank Mikk stof VI 6127 hoek links JaxxChoice
Mikk
 1.425