Een bank in het midden van de woonkamer?

Een bank in het midden van de woonkamer is misschien niet gelijk waar je aan denkt bij het (her)inrichten van jouw woonkamer. Een bank in het midden van de woonkamer is toch een leuke én handige oplossing! Heb je de ruimte of wil je eens iets anders met jouw woonkamer? Dan is de bank verplaatsen zeker een oplossing! Een bank in het midden geeft namelijk een heel andere dynamiek aan de ruimte. Welke banken er het mooist in het midden van de ruimte passen? Dat lees je in deze blog.

Vanuit iedere hoek mooi

Als je een bank of hoekbank tegen de muur aan zet kun je alleen de voor- en zijkanten van de hoekbank zien. Alle banken bij JaxxChoice hebben ook een mooie achterkant! Zo zijn alle achterkanten namelijk met stof bekleed waardoor de bank een mooi plekje in het midden van de ruimte kan bekleden. Een bank van de muur afzetten en in de ruimte plaatsen zorgt er daardoor voor dat je vanuit iedere hoek de bank mooi in beeld hebt. Want de bank is wel altijd een eyecatcher in de ruimte toch?

Voordelen van een bank midden in de kamer

De bank is het eerste meubel waar je aan denkt bij een nieuwe indeling van de woonruimte. Niet altijd past een bank mooi tegen de muur aan. De muur is misschien aan de korte kant, je wil graag de woonhoek op een andere plek of je hebt een grote raampartij waar je de bank liever niet tegen aan wil zetten. Allemaal logische redenen om de bank eens in het midden van de kamer te zetten. Heb je een grote woonkamer? Dan kan een bank goed werken als natuurlijke roomdivider die de woonkamer in blokken verdeeld. De ruimte achter een bank die midden in de woonkamer staat hoeft geen loze ruimte te zijn. Zet er bijvoorbeeld een mooie sidetable achter zodat je jouw mooiste accessoires achter de bank kan zetten.

Ruimtelijker in huis

Met een hoekbank of bank in het midden van de woonkamer wordt het een stuk lichter en ruimtelijker in huis. Wil jij graag een ruimtelijke hoekbank? Dan is een bank op hoge poten een goede optie om van de muur te plaatsen. Deze bank heeft namelijk een grotere ruimte onder de zitting dan een bank die laag aan de grond staat. Er komt dan namelijk genoeg licht onder de bank wat voor het ruimtelijke effect zorgt. Belangrijk is om een bank te kiezen die aan alle kanten mooie designpootjes heeft. Bank Rikki en bank Olive hebben mooie houten poten en hebben ook onder een hoekelement prachtige pootjes. Welke opstelling je ook neemt, deze banken zien er in het midden van de ruimte altijd pracht uit! Wil je een ander model uit onze collectie? Houd dan even in de gaten of er wel of geen hoekelement in zit. Deze kan namelijk voorzien zijn van een ander type poten dan de designpoten. Wil je even langskomen om de banken in het echt te bewonderen? Kom dan naar verkooppunten Jansen Totaal Wonen of diverse locaties bij Loods 5.

Welke bank past midden in jouw kamer?