4 handige tips voor het plaatsen van jouw bank in de woonkamer

Optimaal genieten van je woonkamer begint bij de juiste plaatsing van je bank. Ontdek 4 praktische tips voor het plaatsen van de bank in de woonkamer om de perfecte indeling te creëren.

Tip 1: Zet je bank een stukje van de muur af

Om je woonkamer een ruimtelijke uitstraling te geven, zet je de rugleuning van je bank ongeveer 20 centimeter van de muur af. Zo creëer je meer betrokkenheid bij de ruimte. Door jouw bank niet helemaal tegen de muur te plaatsen, ontstaat er een luchtig gevoel en oogt je woonkamer groter. Kleine verandering, groot effect!

Durf je een stap je verder te gaan? Denk out-of-the-box en plaats je bank als eyecatcher midden in je woonkamer. Het grootste voordeel hiervan is dat het mensen uitnodigt om plaats te nemen en zo een gevoel van gezelligheid creëert.

"Een sidetable achter je bank is als de 'finishing touch' van je woonkamer. Het voegt niet alleen stijl toe, maar ook functionaliteit. Het is de perfecte plek voor het tonen van je favoriete accessoires."

Tip 2: Plaats je bank niet voor het raam

Ook belangrijk om rekening mee te houden bij het plaatsen van de bank in de woonkamer, is om deze niet voor ramen en deuren te plaatsen. Zo behoud je een gevoel van openheid. In kleine ruimtes kan dit soms niet anders, maar zorg ervoor dat je raambekleding niet wordt geblokkeerd. Op deze manier vermijd je ook dat je met je rug naar buiten zit, waardoor je heerlijk van je af kan kijken en gemakkelijker ziet wie er binnenloopt. Wel zo gezellig 😉

Tip 3: Bepaal jouw belangrijke zichtlijnen

Kijk je vaak tv of wil je graag vanaf je bank van de tuin genieten? Deze woonwensen zijn bepalend voor de zichtlijnen in je interieur. Op basis hiervan bepaal je waar de bank het beste past in de woonkamer.

Tip 4: Houd voldoende ruimte tussen de verschillende meubels

Zorg voor voldoende ruimte tussen de meubels bij het plaatsen van de bank in de woonkamer, met een looproute van minstens 90 cm breed. Als je een bank en fauteuil combineert, plaats de bank dan minimaal anderhalve meter van de fauteuil voor een ruimtelijk gevoel.

Bij het plaatsen van je nieuwe bank is het ook belangrijk om rekening te houden met deurposten. Zorg ervoor dat je bank niet te dicht bij de doorgang naar de hal of tuin staat, zodat de beweegruimte behouden blijft.

Ontdek de banken van JaxxChoice

bank-Mikk-vii-725-hoek-links
Mikk
 1.599
Teddy-loungebank-izzy-hoek-links
Izzy
 2.599
Bank-Fenn-chaise-longue-grijs-hoek-links
Fenn
 1.489