Hoe kan je het beste jouw zithoek inrichten?

Misschien wel de belangrijkste ruimte in huis: de zithoek! Dit is de plek waar je veel tijd doorbrengt. Wil je jouw zithoek inrichten, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag een handje op weg. Van het kiezen van de juiste bank tot het toevoegen van gezellige woonaccessoires, alle tips die je nodig hebt voor het inrichten van jouw perfecte zithoek hebben we voor je op een rijtje gezet! :innocent:

1: Kies de juiste bank

Jouw zithoek inrichten begint bij het kiezen van de juiste bank. Stel jezelf de vragen: welke stijl past bij mij? Hoe groot mag mijn bank zijn? Lig of zit ik het liefst op mijn bank? Daarna kan het puzzelen beginnen! Van een bank met chaise longue tot de ultieme loungebank en van een kleine bank tot een bank in grote u-vorm. Denk hierbij ook goed na over de materiaal- en kleurkeuze. Zo past een grijze of beige bank mooi in een luchtig naturel interieur, terwijl een donkergroene bank een flinke dosis warmte met zich meebrengt.

"Zet je bank neer op een plek met uitzicht op een rustgevende omgeving, zoals de tuin, en vermijd het zicht op een rommelige keuken."

2. Zorg dat het vloerkleed jouw bank aanvult

Ook een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken bij de inrichting van jouw zithoek. Deze verbetert niet alleen de akoestiek in huis, maar voegt ook stijl toe. Kies een kleed in een vergelijkbaar formaat en soortgelijke vorm als je bank voor een rustig geheel, maar durf wel te spelen met kleur en patronen als contrast. Leg het kleed ongeveer 15 cm onder je bank voor extra comfort. Niemand zit te wachten op koude voeten in de winter :wink:

3. Jouw zithoek inrichten met bijzettafels

Gaat jouw voorkeur naar een ronde of vierkante bijzettafel? En ga je voor één grotere salontafel of plaats je meerdere bijzettafeltjes naast elkaar? Door een aantal kleine tafeltjes te combineren, breng je een speels effect in je zithoek. Dit terwijl een enkele tafel je interieur strak houdt.

4. Verlichting maakt het verschil

Bij het inrichten van je zithoek is ook de verlichting essentieel. Combineer functionele verlichting met sfeerverlichting voor de perfecte ambiance. Dimmers bieden flexibiliteit, zodat je het juiste licht hebt voor elke setting.

5. Maak jouw zithoek af met woonaccessoires

Jouw zithoek inrichten wordt pas echt een feest met de juiste woonaccessoires! Denk aan kaarsen, fotolijsten en sierkussens voor een gezellige sfeer. En fleur je muur op met unieke wanddecoratie, zoals een set organische spiegels. Tip: stem ook de accessoires af op jouw woonstijl voor een mooi geheel!

Heb je moeite met jouw zithoek inrichten en krijg je er graag wat hulp bij? Breng dan een bezoek aan onze showroom. Onze specialisten denken graag met je mee! De koffie staat klaar.

Ontdek de banken van JaxxChoice

bank-brenn-hoek-links-stof-viii-842
Brenn
 1.799
Bank-Fenn-stof-VIII-811-hoek-links-JaxxChoice
Fenn
 3.199
Bank-Niek-VI-6110-hoek-links-JaxxChoice
Niek
 1.359