5x tips voor het samenstellen van jouw droombank

Een bank is een plaats in huis waar je veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat een bank 100% aan jouw wensen voldoet. Daarom kan je bij ons jouw bank op maat samenstellen. Maar waar moet je allemaal op letten? Wij geven je alvast 5 tips.

Tip 1: Omschrijf jouw woonstijl

Voordat je begint met het samenstellen van jouw bank, is het belangrijk om jouw woonstijl te kunnen omschrijven. Zo houdt de één van een licht interieur, waar een grijze bank of beige bank perfect bij past, terwijl een ander juist gaat voor een groene of bruine bank in huis.

Ben jij een trendsetter, net als onze organische bank Fenn of knusse teddy bank Izzy? Of ga je liever voor tijdloos, zoals onze populaire hoekbank Mikk?

Tip 2: Bepaal het doel van jouw bank

Het is belangrijk om tijdens het samenstellen het doel van jouw bank helder te hebben. Stel jezelf de vraag: ben ik een bankzitter of bankligger? Als je graag op de bank zit, is een bank met een actieve zit jouw beste vriend. Een voorbeeld is onze Niek met zijn ondiepe zitting en losse rugkussens. Zak jij liever onderuit op jouw bank? Ga dan voor de optimale loungebank.

Tip 3: Kies een formaat dat past bij de ruimte in jouw woonkamer

Een belangrijk onderdeel van het samenstellen is de uitvoering en de bijbehorende afmetingen van de bank. Heb jij een grote woonkamer en wil je die ruimte mooi vullen? Dan is een u-bank een geschikte keuze. Deze bestaat uit veel zitplaatsen, waardoor er plek is voor het hele gezin. Heb je een kleine woonkamer? Ga dan voor een bank op hoge poten.

Tip 4: Houd rekening met zichtlijnen

Kijk je veel tv of geniet je graag van de tuin vanaf je bank? De zichtlijnen in jouw woonkamer zijn bepalend voor de plek en de opstelling van de bank. Houd hierbij ook rekening met ramen en deuren in huis. Op basis hiervan kan je bepalen welke hoekbank het beste in jouw woonkamer past.

Tip 5: Ga voor een stof die past bij jouw thuissituatie

Bij de materiaalkeuze is het belangrijk dat je naast de kleur van de stof ook rekening houdt met jouw gezinssamenstelling. Als je kinderen of huisdieren hebt, raden wij aan om voor een stof te kiezen die makkelijk in onderhoud is, zoals velvet. Vraag voor de zekerheid gratis een stofstaaltje aan om er achter te komen of jouw favoriete materiaal past bij je thuissituatie.

Wij helpen graag bij het samenstellen van jouw bank

Kom je er niet helemaal uit met het samenstellen van jouw bank of heb je twijfels? Wij helpen je graag! Kom langs in onze JaxxChoice Store in Huissen of bij een van onze andere verkooppunten en vindt samen met ons een passend model.

Ontdek de banken van JaxxChoice

bank-brenn-hoek-links-stof-viii-842
Brenn
 1.799
Bank-Niek-VI-6110-hoek-links-JaxxChoice
Niek
 1.359
Bank-Loren-stof-VI-689-hoek-links-JaxxChoice
Loren
 1.469