Kies de perfecte opstelling van een bank voor in jouw woonkamer

De bank is vaak het centrale punt van het huis, waar we veel tijd doorbrengen. Daarom is het kiezen van de juiste opstelling van een bank in de woonkamer essentieel. Ga je voor een gezellige hoekopstelling waar iedereen samenkomt, of kies je liever voor een strakke opstelling langs de muur? Ontdek welke bankopstelling het beste bij jou thuis past.

De klassieke zitbank

Een zitbank biedt flexibiliteit en eenvoud in je woonkamer. In tegenstelling tot een hoekbank neemt een zitbank minder ruimte in en is makkelijk te verplaatsen, ideaal voor kleinere ruimtes en voor wie graag het interieur aanpast. Net als met een andere opstelling van een bank in de woonkamer kan je een zitbank zo klein of groot maken als je zelf wil. Dus wordt het een 2-zitsbank, 3-zitsbank of 4-zitsbank?

De ultieme opstelling van een bank in de woonkamer: de hoekbank

Een bekende opstelling is de hoekbank, beschikbaar met een chaise longue of ottomane. De chaise longue biedt extra beenruimte, terwijl de ottomane veelzijdiger is als zitplaats of voetenbank.

En dan is er natuurlijk de ultieme hoekbank: de u-bank. Met zijn twee hoeken maximaliseert hij zowel comfort als ruimte. Relaxter wordt het bijna niet!

2 losse banken

Kies je voor een hoekbank of twee losse banken? Een hoekbank benut de hoeken van de woonkamer efficiënt en biedt aaneengesloten zitplaatsen, ideaal voor grotere huishoudens. Twee losse banken, of ze nou naast of tegenover elkaar staan, kunnen daarentegen eenvoudig worden verplaatst en zorgen voor meer luchtigheid en speelsheid in huis.

Een bank gecombineerd met fauteuil

Geef je woonkamer een verfijnde uitstraling door een bank te combineren met een elegante fauteuil. Of je nu meer zitruimte nodig hebt voor gasten of een knus hoekje wilt creëren voor ontspanning, fauteuils bieden talloze mogelijkheden.

Vind je het lastig kiezen welke opstelling van een bank het beste in jouw woonkamer past? Breng een bezoek aan een van onze verkooppunten. Onze verkoopspecialisten vertellen je graag meer over de verschillen in opstellingen en helpen jou met het maken van de beste keuze. Heb je jouw opstelling gekozen maar twijfel je nog over de plaats in huis waar de bank precies moet staan?