Creëer in 4 stappen jouw ideale zithoek

Na een dag hard werken is er niets fijner dan neerploffen op de bank en genieten van jouw favoriete serie. In het weekend is het vaak tijd voor quality time met vrienden of familie. In beide gevallen is een gezellige zithoek een must! Maar hoe creëer je deze? Met deze 4 stappen wordt jouw zithoek de perfecte plek om te ontspannen en te genieten.

1. De ideale zithoek beschikt over een comfortabele bank

Bij het uitkiezen van een bank kijken we vaak eerst naar het uiterlijk, maar het is cruciaal om comfort niet over het hoofd te zien. Stel jezelf de vraag: ben ik meer een bankligger of bankzitter? Ga voor een bank die bij jouw gewenste zitdiepte past. Daarnaast zijn onze JaxxChoice banken voorzien van een hoogwaardige HR koudschuim vulling, dus qua vulling zit je hoe dan ook goed!

2. Bepaal de indeling van jouw zithoek

De indeling speelt een belangrijke rol bij het creëren van jouw ideale zithoek. Houd hierbij rekening met de afmetingen van je zithoek en denk goed na over de opstelling van je bank. Droom je van een L-vormige bank of ga je voor een ronde bank? Denk hierbij ook aan de juiste plek voor de tv. Zichtlijnen zijn essentieel voor een geslaagde woonkamerindeling! 

En vergeet niet voldoende ruimte over te laten voor een unieke fauteuil naast je bank!😇

3. Kies het aantal zitplekken

Hoeveel zitplekken je nodig hebt, hangt onder andere af van de samenstelling van jouw huishouden. Als je een groot gezin hebt of je partner en jij graag allebei languit op de bank liggen, is een u-vormige bank ideaal. En krijg je regelmatig bezoek over de vloer, dan is extra zitruimte altijd welkom. In dit geval kan een losse fauteuil naast je bank erg handig zijn. Dit verdeelt de zitplaatsen over je zithoek, waardoor je jouw bezoek recht aan kan kijken. Wel zo gezellig! Een extra handigheidje van een fauteuil is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen.

4. Maak jouw zithoek af met accessoires

Een gezellige zithoek is niet compleet zonder verplaatsbare salontafels en een warm vloerkleed. Mix & match verschillende sierkussens en kleedjes om de ruimte verder aan te kleden. Voeg daarnaast persoonlijke accenten toe, zoals foto’s of souvenirs, om karakter toe te voegen aan jouw zithoek.

Vind je het lastig om jouw ideale zithoek te creëren? Wij adviseren je graag in onze JaxxChoice Store!

Ontdek de banken van JaxxChoice

JaxxChoice hoekbank Rikki hoek linkss VII 7102 Groen
Rikki
 2.599
JaxxChoice hoekbank Liva hoek links VI 6096 lichtgrijs
Liva
 1.499
Bank Mikk stof VI 6127 hoek links JaxxChoice
Mikk
 1.399