Velvet banken

Velvet banken zijn niet meer te missen in een modern interieur. Deze populaire banken worden ook wel fluwelen banken of velours banken genoemd. Fluweel is een stofsoort waarbij lusjes worden geweven, waardoor een zachte, glanzende stof aan de bovenkant ontstaat. Zie jij zo’n aaibare bank al in je woonkamer staan?

De velvet banken van JaxxChoice

De volgende JaxxChoice modellen, zijn standaard uitgevoerd in een velvet stof:
JaxxChoice hoekbank Rikki hoek linkss VII 7102 Groen

Rikki

 2.625
JaxxChoice hoekbank Kai hoek links VII 7101 antraciet

Kai

 1.810
JaxxChoice bank Olive 3-zitsbank VII 747 cognac

Olive 3-zitsbank

 970

Velours banken in diverse uitvoeringen

Naast de getoonde velvet banken zijn meer banken beschikbaar in velours. Een JaxxChoice bank kan je namelijk helemaal zelf samenstellen! Kies uit verschillende opstellingen. Wist je dat onze fauteuils ook in velours mogelijk zijn?

Naast het kiezen van de opstelling kun je ook de stof zelf bepalen. Wil je een gladde velvet bank of liever een rib velours bank? De keuze is aan jou! Ook de kleur bepaal jij. Ga jij voor een grijze, groene of zwarte velvet bank?

JaxxChoice groene hoekbanken bank rikki velvet
Velvet bank Rikki
Ben je benieuwd of jouw favoriete stof in jouw interieur past? Bestel dan een gratis stofstaaltje. Naast de stofjes die je op onze site kunt bestellen, zijn onze banken in nog veel meer stoffen verkrijgbaar. Benieuwd naar alle stoffen? Kom langs in onze JaxxChoice Store om alle opties te bekijken.

Onderhoud van een velvet bank

Als je ervoor kiest om een velvet bank aan te schaffen, is het ook belangrijk om te weten hoe je ervoor zorgt dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Benieuwd hoe je een fluwelen bank het beste kan onderhouden? Wij helpen je!
velvet-bank-Kai-antraciet
Velvet bank Kai

Een fluwelen bank kopen bij JaxxChoice

Wil je eerst meer inspiratie opdoen of heb je nog vragen? Kom langs in onze JaxxChoice Store in Huissen (nabij Arnhem) of bij een van onze Loods 5 verkooppunten. Daar vind je nog veel meer velvet banken en velvet stoffen.

Veelgestelde vragen over velvet banken

Een velvet bank is een bank met een fluwelen stof. De velvet stof geeft de bank een luxe en zachte uitstraling. Fluweel is een sterke stof met een dichte structuur. De Martindale (de waarde die wordt toegekend aan de slijtvastheid van een stof) van een velvet stof is dan ook erg hoog. Onze velvet banken hebben een minimale Martindale score van 88.000.

Om jouw velvet bank zo mooi mogelijk te houden zijn er een aantal onderhoudsmiddelen. Met een fluweelborstel kun je jouw velvet bank weer prachtig glanzen borstelen. Kruimels op de bank? Deze kun je gewoon opzuigen met een stofzuiger. Let wel op dat je met het kleine kopje van de stofzuiger de bank zuigt zodat de haartjes van de velvet stof niet beschadigen.<br>

Heb je een vlek? Probeer deze dan zo snel mogelijk met een vochtabsorberende doek droog te deppen. Gebruik vervolgens water om de vlek te verwijderen en als laatst een nieuwe, droge en absorberende doek om de vlek te laten verdwijnen. Meer lezen over hoe je een velvet bank schoonmaakt? Lees het blog ‘hoe onderhoud je een velvet bank?’

Doordat velvet een dikke stof is, is het bijna niet kapot te krijgen. Ook niet door je huisdieren. Daarnaast pilt een velours stof niet en neemt het minder vocht en vuil op dan andere stoffen.
Een nadeel van een velvet bank is dat fluweel stof en haren aantrekt, waardoor je de bank regelmatig moet stofzuigen. Daarnaast kan er een zitspiegel ontstaan op een velvet bank. Dit is een soort shaduw op het zitvlak die ontstaat doordat de haren van de vezels platgedrukt worden. Dit kan je voorkomen door wat vaker van plek te wisselen. Ook helpt het de plek licht vochtig te maken en op te borstelen met een kledingborstel. Leg er vervolgens een vochtige theedoek op voor een nachtje en de zitspiegel zal minder zichtbaar zijn.