Velvet banken

Kies jouw elegante velvet bank bij JaxxChoice!

De velvet bank is niet meer te missen in een modern interieur. Deze populaire bank wordt ook wel fluwelen bank of velours bank genoemd. Fluweel is een stofsoort waarbij lusjes worden geweven, waardoor een zachte, glanzende stof aan de bovenkant ontstaat. Fluwelen banken staan ook bekend als velours (Frans) en velvet (Engels). Zie jij zo’n velvet exemplaar al in je woonkamer staan?

JaxxChoice velvet banken

De volgende JaxxChoice modellen zijn beschikbaar in fluweel:

Velours banken in diverse maten & uitvoeringen

JaxxChoice heeft meerdere banken beschikbaar in velours. Van de JaxxChoice modellen zijn er meerdere in het fluweel verkrijgbaar. Ga jij voor een fauteuil zoals Kate zoals of past een hoekbank met brede lounge beter in jouw interieur? Een JaxxChoice bank kan je helemaal zelf samenstellen! Kies uit verschillende formaten en opstellingen, geheel naar eigen wens.

Velvet banken in vele kleuren

Naast het kiezen van de opstelling kun je ook de stof zelf bepalen. Wil je een gladde velvet bank of liever een rib velours bank? De keuze is aan jou! Naast de verschillende varianten kan je ook de kleur zelf bepalen. Ga jij voor een grijze, groene of zwarte velvet bank?

Ben je benieuwd of jouw favoriete kleur en stof binnen jouw interieur past? Bestel dan een gratis stofstaaltje en neem thuis rustig de tijd om te bekijken welke stof het mooiste staat. Naast de stofjes die je op onze site kunt bestellen, zijn al onze banken in nog veel meer velvet stoffen verkrijgbaar. Benieuwd naar deze stoffen? Kom langs in onze showroom in Huissen (nabij Arnhem) om alle opties te bekijken.

Onderhoud van een velvet bank

Als je voor een velvet bank kiest, is het ook belangrijk om te weten hoe je ervoor zorgt dat jouw bank zo lang mogelijk mooi blijft. Benieuwd hoe je een fluwelen bank het beste kan onderhouden? Lees er alles over in ons blog ‘Hoe onderhoud je een velvet bank?

Een fluwelen bank kopen van JaxxChoice

Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Kom gezellig langs in onze showroom in Jansen Totaal Wonen in Huissen (nabij Arnhem) of verkooppunten van Loods 5. Daar vind je nog veel meer velvet banken en velvet stoffen.
Liever telefonisch contact? Bel 088 021 6566 voor meer informatie over onze velvet banken. Onze specialisten helpen je verder en vertellen je graag meer over een bank op maat van JaxxChoice.

Veelgestelde vragen over velvet banken

Een velvet bank is een bank met een fluwelen stof. De velvet stof geeft de bank een luxe en zachte uitstraling. Fluweel is een sterke stof met een dichte structuur. De Martindale (de waarde die wordt toegekend aan de slijtvastheid van een stof) van een velvet stof is dan ook erg hoog. Onze velvet banken hebben een minimale Martindale score van 88.000.

Om jouw velvet bank zo mooi mogelijk te houden zijn er een aantal onderhoudsmiddelen. Met een fluweelborstel kun je jouw velvet bank weer prachtig glanzen borstelen. Kruimels op de bank? Deze kun je gewoon opzuigen met een stofzuiger. Let wel op dat je met het kleine kopje van de stofzuiger de bank zuigt zodat de haartjes van de velvet stof niet beschadigen.

Heb je een vlek? Probeer deze dan zo snel mogelijk met een vochtabsorberende doek droog te deppen. Gebruik vervolgens water om de vlek te verwijderen en als laatst een nieuwe, droge en absorberende doek om de vlek te laten verdwijnen. Meer lezen over hoe je een velvet bank schoonmaakt? Lees het blog ‘hoe onderhoud je een velvet bank?’

Doordat velvet een dikke stof is, is het bijna niet kapot te krijgen. Ook niet door je huisdieren. Daarnaast pilt een velours stof niet en neemt het minder vocht en vuil op dan andere stoffen.

Een nadeel van een velvet bank is dat fluweel stof en haren aantrekt, waardoor je de bank regelmatig moet stofzuigen. Daarnaast kan er een zitspiegel ontstaan op een velvet bank. Dit is een soort shaduw op het zitvlak die ontstaat doordat de haren van de vezels platgedrukt worden. Dit kan je voorkomen door wat vaker van plek te wisselen. Ook helpt het de plek licht vochtig te maken en op te borstelen met een kledingborstel. Leg er vervolgens een vochtige theedoek op voor een nachtje en de zitspiegel zal minder zichtbaar zijn.