3 tips om de kleur van jouw nieuwe bank te bepalen

Een neutrale tint of felle kleur? Welke kleur bank in jouw interieur past, is afhankelijk van verschillende factoren. De kleur van de vloer, je persoonlijke woonstijl, de grootte van de woonkamer en je thuissituatie. Maar boven alles is de kleur van je muur hierin bepalend. Wij geven je alvast 3 tips om de kleur van jouw nieuwe bank te bepalen.

1. Welke kleur bank begint bij de muur

Kijk eerst naar de kleur op de muren voordat je bepaalt welke bank in jouw woonkamer past. Ga je bijvoorbeeld voor een ton-sur-ton interieur? Of wil je juist dat je bank eruit springt door donkerder of lichter te zijn dan de kleur op de muur? Heb jij jouw droombank gevonden, maar matched deze niet echt bij de kleur op je muur? Een likje verf op de muur is natuurlijk zo gepiept 😉 

Welke kleur muur bij een groene bank?

Als je ons vraagt welke kleur muur mooi past bij een groene bank, antwoorden wij: lichtbeige of gebroken wit. Zo creëer je een natuurlijke omgeving in je eigen woonkamer, wat zorgt voor een oase van rust.

Welke kleur muur bij een grijze bank?

Grijze banken komen veel terug in een Japandi- en Scandinavisch interieur. Hier zien we dat de licht op licht combinatie ook erg mooi kan uitpakken, omdat de materialen van de meubels in deze woonstijlen vaak variëren. Dit geeft je woonkamer een speelse, luchtige uitstraling.

welke-kleur-bank-lichtgrijze-bank-kess-bij-myhomeofzodiac
Bank Kess bij @myhomeofzodiac

Welke kleur muur bij een cognac bank?

Bij JaxxChoice zijn we fan van een stoere, industriële look! Een donkere kleur muur bij een cognac bank creëert dit industriële plaatje. Ga bijvoorbeeld voor zwart of grijs op de muur.

Een gewaagde keuze

Trotse eigenaren van een JaxxChoice bank delen regelmatig foto’s met ons. Zo ook Dian. Een inrichting zonder kleur was voor Dian geen optie. Ze wilde graag een blauwe bank combineren. Om haar interieur iets spannender te maken, koos ze ervoor om de muren in de woonkamer ook donkerblauw te verven. Een gewaagde keuze en we love it!

Bank Rikki bij Dian
Bank Rikki bij Dian thuis

2. Houd rekening met de grootte van je woonkamer

Ben je eigenaar van een kleine woonkamer, maar wil je deze zo groot mogelijk laten ogen? Ga dan voor een lichte bank met hoge poten. Hierdoor lijkt je ruimte optisch groter. Mocht je snel uitgekeken zijn op lichte tinten, kan je altijd kleurrijke kussens en plaids toevoegen.

Aan de andere kant kan een grote woonkamer gezellig maken ook een uitdaging zijn. In dit geval kan je kiezen voor een donkere kleur bank. Zo voeg je extra sfeer toe aan je woonkamer, wel zo gezellig!

3. Welke kleur bank is afhankelijk van jouw thuissituatie

In een huis moet geleefd worden! Kies daarom een bank die past bij jouw thuissituatie. Als je kinderen of huisdieren hebt, is een donkere bank een aanrader. Hier zie je vlekken een stuk minder snel op. Heb je jouw zinnen gezet op een lichte bank? Sluit dan onze All-in House service af.

Ontvang kleuradvies in onze JaxxChoice Store

Wil je net als Dian een blauwe bank combineren? Of vind je het lastig om überhaupt te bepalen welke kleur bank het beste in jouw interieur past? Wij denken graag met je mee. Breng een bezoek aan onze JaxxChoice Store in Huissen en bekijk de grote stofstalen. Zo krijg je een goed beeld van de diverse kleuren stoffen.

Ontdek de banken van JaxxChoice

JaxxChoice hoekbank Rikki hoek linkss VII 7102 Groen
Rikki
 2.599
JaxxChoice hoekbank Liva hoek links VI 6096 lichtgrijs
Liva
 1.499
Bank Mikk stof VI 6127 hoek links JaxxChoice
Mikk
 1.399